Cideyeg Packaging col·labora amb La Fundació Patrimoni Natural per millorar i preservar els boscos del seu entorn més pròxim

Cideyeg Packaging col·labora amb La Fundació Patrimoni Natural per millorar i preservar els boscos del seu entorn més pròxim

 

 

El compromís amb el medi ambient és una prioritat per Cideyeg Packaging. Un valor dins del seu ADN. El paper i el cartó és la seva principal matèria primera per l’elaboració dels packs i, des de fa anys, compten amb les certificacions FSC© i PEFC, les principals organitzacions que vetllen per una gestió forestal responsable i sostenible en el procés de l’extracció del paper. D’aquesta manera garanteixen una conservació de la biodiversitat i els seus ecosistemes a la vegada que una molt bona qualitat i durabilitat del material.

En l’article “Produïm packaging amb compromís mediambiental” detallen el repte que planteja l’actualitat en termes de sostenibilitat i com li donen resposta a l’hora de vestir els productes.

Aliança amb La Fundació per cuidar l’entorn més pròxim

La Fundació Patrimoni Natural té com a objectiu millorar la seguretat contra riscos naturals, incendis i emergències amb la finalitat de reduir la pèrdua de béns i de patrimoni del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac. La iniciativa, nascuda al poble de Matadepera, agrupa diversos patrons del món privat com l’Ajuntament de Matadepera, l’Associació de Bombers Voluntaris de la Generalitat, l’Agrupació de Defensa Forestal (ADF) i l’Associació del Grup d’Intervenció de l’ADF, també de Matadepera.

L’any 2020 van detectar la necessitat de tenir una visió global i control de les possibles columnes de fum i incendis als diferents punts i zones del Parc Natural. Des d’aleshores han instal·lat un total de 30 càmeres de videovigilància a punts estratègics com Matadepera, Rellinars, Vacarisses, Viladecavalls, Talamanca, Sant Llorenç Savall, Gallifa i al cim de La Mola. Gràcies a la donació de Cideyeg Packaging poden ampliar la instal·lació  de noves càmeres a zones que quedaven desprotegides com Ullastrell, Sentmenat, Els Caus i Sant Cugat del Vallès. En els pròxims mesos començaran la instal·lació i s’espera que estiguin totalment operatives a principis del 2024.

L’altre projecte al qual donen resposta des de La Fundació són els treballs de gestió forestal en zones estratègiques per evitar grans incendis forestals dins l’àrea de Matadepera. Amb l’ajuda del robot forestal amb control remot “Dronster”, que va adquirir la Fundació a finals del 2021, ja s’han treballat més de 25 hectàrees en zones estratègiques el dia d’avui.

Els principals objectius que persegueix La Fundació són:

Dins d’aquest context local i sota l’estratègia de Responsabilitat Social Corporativa (RSC), Cideyeg Packaging s’hi suma amb la finalitat de reforçar el seu missatge i compromís amb la sostenibilitat.

Lideratge i compromís mediambiental certificat

A principis del 2022, Cideyeg Packaging va fer un pas endavant dins la seva estratègia de sostenibilitat amb la instal·lació de 1000 plaques solars a la fàbrica. Amb l’objectiu de generar un impacte positiu i ser part de la solució en la lluita contra el canvi climàtic i l’escalfament global, eviten l’emissió de grans quantitats de gasos nocius i responsables de l’efecte hivernacle i l’escalfament global de la Terra.

A banda, la posada en marxa de les plaques solars genera energia verda que utilitzen pel funcionament de la maquinària de la planta.

Recentment, han adquirit l’ISO 14 001: 2015, una fita molt representativa per la companyia, ja que demostra el seu compromís de millorar els processos productius i protegir el medi ambient mitjançant la gestió dels riscos mediambientals associats a la seva activitat. Acció que va molt lligada amb la reducció de la petjada de carboni, que, des de fa anys, treballen per minimitzar-la operant només al continent europeu.

Dins d’aquest context local i sota l’estratègia de Responsabilitat Social Corporativa (RSC), Cideyeg Packaging s’hi suma amb la finalitat de reforçar el seu missatge i compromís amb la sostenibilitat.