Així ajudem a Alternativa3 a reflectir els seus valors i identitat de marca en el seu packaging

Així ajudem a Alternativa3 a reflectir els seus valors i identitat de marca al seu packaging

Un ritual matiner que es comparteix en la majoria de les llars del món és preparar-se i prendre’s una bona tassa de cafè. Veritat? Ben calentet, sol o amb llet i amb una mica de cacau o canyella per endolcir-lo. En poques paraules: irresistible. Si, a més, el torrat és 100% natural, ecològic i està cultivat per petites cooperatives de països del Sud Global, el ritual es converteix en un moment sagrat. Això és el que fan a Alternativa3, una marca local i pionera en l’alimentació ecològica i de comerç just. Amb una àmplia gamma de productes gurmet, ofereixen al consumidor un moment de plaer i fins i tot d’autocura. Cafè, cacau, xocolata… tots d’altíssima qualitat, sense additius, elaborats de manera sostenible i certificats per l’aval Fairtrade; que garanteix que no hi ha treball infantil en el procés de cultiu ni en la recol·lecció del cacau i del cafè.

 

Com a fabricants de packaging per a grans marques de gran consum, assumir la producció dels packs de cafè, cacaus i xocolates d’una companyia amb tanta força social i mediambiental va ser del tot reptador. Aquest any compleixen el seu trentè aniversari, i, des dels últims vint els acompanyem per a destacar i plasmar la seva identitat en cada packaging. Expressar valors com la responsabilitat social i mediambiental, promoure la igualtat de gènere o crear un món millor a través de l’elaboració sostenible és la nostra missió. Per això, el procés de producció és clau: estudiem cada pas per millorar la fabricació i la impressió amb la finalitat d’ajustar costos econòmics i mediambientals.

Estudiem cada cas per millorar la fabricació i la impressió
amb la finalitat d’ajustar costos econòmics i mediambientals.

Alternativa3: Produïm packaging atractiu per reflectir els seus valors sostenibles

Quan ens vam asseure per primera vegada, ara ja fa vint anys, teníem clar que el packaging del cafè i del cacau eren claus en la seva estratègia de comunicació. I, per tant, havíem de transmetre la seva filosofia i identitat per arribar al cor del consumidor mitjançant un element corporatiu que protegís i vestís el producte, a la vegada que respectés l’economia circular i a la segona vida dels materials. En aquest cas, vam optar per una matèria primera a base de paper i cartó i un interior amb fibres reciclades. A més, garantir una alta durabilitat i resistència, el cartó reciclat minimitza la generació de residus.

La gran xarxa de proveïdors amb la que col·laborem certifica el nostre compromís mediambiental, així com un material i uns acabats d’altíssima qualitat; el que fa el “match” perfecte des del primer moment.

De la mateixa manera, la proximitat entre les organitzacions redueix a zero les emissions de CO2 en el transport, potenciant la circularitat i la producció local i de Km0.

Última tecnologia, innovació i acompanyament totalment personalitzat

Produir packs per al sector alimentari té una doble responsabilitat: vestir el producte final perquè destaqui en el lineal i garanteixi la qualitat alimentària. I, a Cideyeg, complim amb totes les normatives per assegurar el bon estat del producte, així com la seva conservació i les seves propietats.

No és el mateix produir un pack per al cafè que per al cacau o la xocolata a la tassa. Cada un té unes característiques determinades que s’han de complir per aconseguir els objectius de marca i de venda fixats. Un dels factors més determinants és el disseny, normalment, marcat per unes estratègies de màrqueting i de fidelització. En els seus productes, minimalista i amb detalls de color que aporten significat i personalització. Tanmateix, el format final serà determinant, doncs, ha de complir amb una correcta ergonomia i funcionalitat. En aquest punt, assessorem i acompanyem per donar resposta als temes més tècnics.

“Comptar amb un fabricant de packaging de confiança és clau per rebre assessorament en cada etapa del procés de producció”, comenta la Project Manager d’Alternativa3. Doncs, cada pack respon a unes necessitats específiques i sempre hi ha aspectes i especificacions a tenir en compte per complir amb el principi de l’economia circular.