Treballem per a minimitzar les conseqüències de la situació sense precedents de la indústria del cartó.

 

L’arribada de la Covid a les nostres vides ens ha marcat, en menor o major mesura, a tots. Baixar les persianes dels locals i tancar-nos a casa va significar un punt d’inflexió mundial. Les màquines es van parar i la cadena de subministrament es va interrompre. Encara que des de Cideyeg vam continuar operatius per ser considerats un sector essencial, la majoria dels proveïdors de paper i cartó van suspendre tota la seva activitat. Així, durant el període que va durar el confinament total es va fabricar un menor volum de paper i fibra verge. No va ser fins a mitjans del segon trimestre quan es va reactivar l’activitat empresarial i l’economia dels sectors més afectats incrementant altament la demanda de les comandes de cartó i dels envasos.

L’alt creixement dels encàrrecs de paper i cartó tensa la situació en el sector

Segons l’informe “European Carton Prospects Report 2021” presentat per la consultora britànica NOA Prism, el total de comandes de cartó d’enguany ha augmentat un 10,9% respecte l’any 2020 a Europa. Aquesta dada indica que el volum de la demanda és superior a la matèria primera disponible a les fàbriques. Si a més li sumes les constants negociacions entre Àsia i Amèrica del Nord i els seus encàrrecs de fibra verge, les interrupcions en la logística internacional i l’augment dels costos de transport es genera una situació d’escassetat en la indústria de l’envàs de cartó.

És per això que s’ha ampliat el temps d’espera de fins a 10 i 20 setmanes per al lliurament de comandes en tota la indústria. Des de Cideyeg estem buscant alternatives i fent una bona planificació per a minimitzar les conseqüències que ens deixa aquesta situació sense precedents. D’altra banda, demanem als clients una previsió per als nous projectes del 2022.